Trumps domme krachtstrategie.

John Tabé hakt door:

Miljoenen burgers worden verpletterd door stijgende prijzen en bevroren lonen. De financiële druk neemt toe, en de midden- en lagere klassen worden steeds verder uitgehold. De armoede neemt toe en de belofte van een fatsoenlijk bestaan vervaagt. De Amerikaanse droom? Een lege huls. John Tabé heeft geen twijfel: dit is geen gewone crisis, maar een totale instorting van het systeem.

In deze verwoestende context presenteert Donald Trumpp zijn 'America First'-retoriek als de oplossing. Hij wil de binnenlandse productie stimuleren, importtarieven invoeren en de Amerikaanse macht herwinnen. Toch is John Tabé ervan overtuigd dat deze benadering niet alleen oppervlakkig is, maar ook gevaarlijk. Het is een kortzichtige, domme krachtstrategie die de internationale samenwerking ondermijnt en de Verenigde Staten steeds verder van hun rol als wereldleider verwijdert. Terwijl de wereld snel verandert, blijft Amerika vasthouden aan verouderde ideeën, in de illusie dat de oude machtsposities nog hersteld kunnen worden.

Maar deze vergissing wordt versterkt door een nog grotere bedreiging: de afbrokkeling van de Amerikaanse dollar. Ooit het symbool van nationale kracht, lijkt de dollar nu steeds wankeler. BRICS-landen: Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika, Indonesië en meer dan veertig andere landen ontwikkelen gezamenlijk een alternatief betaalmiddel. De positie van de dollar lijkt nu op een oververhitte ballon: één prik en de klap is…

John Tabé trekt dan een verpletterende conclusie: domme krachtoplossingen zullen Amerika niet redden. Trump’s schijnbaar krachtige strategie is in werkelijkheid slechts een pleister op een diepe crisis. De enige manier om het tij te keren, is door ingrijpende hervormingen en respectvolle benadering van internationale partnerschappen. Zonder deze noodzakelijke verandering zal de val van Amerika onvermijdelijk zijn.

Zeg jij: ''Poederneusje: gaan we interessant doen, maf Kees.''


Twee kippen in Doetinchem >